Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли да смени маншон на външен накрайник?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли да смени маншон на външен накрайник?

Здравейте, някой сменял ли е маншон на външен наркайник, тъй като миналият ден си сменях горните носачи и забелязах, че маншона на накраиника и цепнат почти незабележимо-около 2мм.Сега знам , че доста от вас ще кажат , че е по добре да сменя накраиника, но при положение, че перфектно TRW и все още не влязла никъква мизерия вътре ми се струва добра идея да сменя само маншона.С една спринцовка го напълних с грес и накрая го запечатах със силикон докато реша какво да го правя.Дали маншон от шарнир на горен носач ще стане, тъй като в мазето се търкалят даста носачи със здрави маншони?Предната седмица открих подабна цепнатина и на маншона на шарнира на горният носач, но реших да ги сменя и двата, че поскъцваха и потропваха леко.Тъй като изглеждат като цепнати с нож вече имам леки съмнения, че някой от тези цепнатини се появяват в сервизите, особенно ако си им редовен клиент!!! за да им станеш още по редовен
    Last edited by stu; d.m.y г., 13:52.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Някой беше пуснал сайт, в който предлагаха само маншони всякакви размери. Потърси го.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

www.duraflex-bg.com
      _156_2,4_JTD_136hp_-EX
      156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

He съм разглобявал каре спрямо полуоската на Алфата, но съм правил това на няколко други коли. При всичките полуоската може да се разглоби спрямо карето като обикновено трябва да се освободи една зегерка, която е в основата на шлиците. Не само, че не е необходимо да се сменя всичко, когато е сцепен само маншона.
        Добре е при смяна на маншона да се разглоби самото каре (лагерът в повечето случаи е разглобяем). Така всичко може да се измие добре и после да се напълни с нова грес.
        Една такава манипулация не е трудна и удължава значително живота на карето.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Става въпрос за накрайника на рейката!

Comment

Сменя се. Скоро сменях десният маншон на моята.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Готово, смених го ,но вътрешният накрайник ми се стори доста хлабав, няма никакъв луфт но се движеше доста леко.Лесно ли се сменя вътрешният?
              Attached Files
              Last edited by stu; d.m.y г., 18:26.

Comment

Working...
              X